Foto van Nederlandse en Duitse militairen aan de grens. Foto zou om 06h00 's ochtends gemaakt zijn. Locatie is helaas niet vermeld en doordat de kwaliteit wat minder is kan ik geen onderscheidingstekens waarnemen op de militairen of tekst op de borden die op een locatie duiden. De met het kruisje gemerkte militair zou dhr. E. Vogel moeten zijn. De foto is gemaakt aan de Belgisch-Nederlandse grens dus er zijn maar drie Provincies die het zouden kunnen zijn.Kaart is onbeschreven en de plaatsnaam op de voorzijde is bij mij niet bekend. Mocht u meer hierover weten houdt ik me aanbevolen.

Update 27-02-2020 locatie moet zijn Nijhoven bij Baarle-Nassau.Hier is mooi te zien dat de Duitsers en Nederlanders aan de grens gemoedelijk met elkaar omgingen. De foto is vroeg genomen in de oorlog. Eind 1914 begin 1915 gezien de Duitsers nog de lakmuts dragen. Ondanks dat het een mooie foto is en duidelijk de grensstreek betreft voor de bouw van de dodendraad is helaas niet bekend waar dit is. Geen van de militairen heeft iets op zijn uniform waaraan af te leiden is bij welk regiment ze hoorden. Ook de Duitse reservisten helaas niet.Ook hier wederom Duitsers en een Nederlander bij de grens. Op de achtergrond is duidelijk een grenspaal te onderscheiden (pijltje is erboven getekend). Boven de Nederlandse grenswacht staat in het Duits Holländische Posten. De Duitsers dragen kraagemblemen met het nummer 52 maar is zeer moeilijk te zien. Dit zou kunnen duiden op meerdere Landsturm Batallionen namelijk:

VIII Armee Korps Garnison Batallion Köln.

VII Armee Korps Landsturm-Infanterie-Bataillon Hagen.

V Armee Korps Possen 17.Landsturm-Infanterie-Bataillon Posen.Duitse reservisten bij een grensovergang van België naar Nederland. 3, helaas verkleurde foto's, waar telkens dezelfde Duitse officieren opstaan. Op de achtergrond de Nederlandse grens met Nederlandse grenswachten. De dodendraad is hier nog niet op geconstrueerd dus eind 1914 begin 1915 genomen.Kaartje verstuurd in 1915 Augustus. Met op de afbeelding een spoorweg overgang. De draad is zichtbaar. Het is in België en hoogstwaarschijnlijk genomen vanuit België naar Nederland toe.2 Nederlandse grenswachten die een spion zouden hebben aangehouden. De foto is duidelijk in scene gezet maar het onderwerp is bloedserieus. Spionage was voor alle landen een serieus groot probleem. Dit is één van de oorzaken die zorgden voor de bouw van de dodendraad in 1915 door de Duitsers.Duitse militairen bij een Nederlandse grenspaal. Op het bordje staat "1914 Feldzug 1915 im Feindesland auf Grenswache Belgien Holland". Niet bekend waar de foto genomen is maar door het getal 97 op de grenspaal is de locatie beperkt tot 3 plekken. Te weten.

No 97 : Locatie is tussen Maastricht en Lanaken langs het Albert Kanaal. Als ik zo kijk naar de achtergrond ga ik er niet echt vanuit dat het daar is.

No 197 : Locatie 2 is tussen Postel (België) en Witrijt (Nederland, Noord Brabant). Gezien de bosrijke omgeving een zeer goede optie.

No 297 : Locatie 3 is Overslag (Zeeuws Vlaanderen) op de dijk van de Zoutevaart. Net als grenspaal No 197 een zeer goede optie gezien de bosrijke omgeving.