Leden van het 14e regiment infanterie in Schoondijke. Op het bordje staat Politiemacht Schoondijke 17 April 1916.Kaartje verstuurd door een lid, de militair Zeijl, van het 23ste regiment infanterie vanuit Schoondijke naar zijn ouders. Hij maakt hier in gewaag dat hij kwartiermeester is samen met de militair Beyers en dat ze kwartier moesten maken voor de mensen in zijn peloton en dat ze er 2 dagen ingekwartierd waren. Vanzelfsprekend had hij en zijn maat de beste locatie voor hun zelf uitgepikt. Het kruisje boven het gebouw links op de kaart is het gebouw waar hij verbleef met zijn maat. Ze waren op doorreis naar de Willem 3 kazerne in Vlissingen. Kaart verstuurd op 20 November 1916 .Het militair hospitaal in Schoondijke ten tijde van de mobilisatie. Helaas is het gebouw er niet meer en ik heb geen idee wanneer het gesloopt is. Zoals je aan de foto's kunt zien die ik heb gemaakt is nog maar één van de gebouwen er nog die ook origineel op de fotokaart stonden.

Tekst op de achterzijde van de kaart die verstuurd is door een gemobiliseerde soldaat uit Friesland die in Schoondijke gestationeerd was.

De locatie vandaag de dag. Zoals je kunt zien is alleen het grotere gebouw aan de linkerzijde er nog. De plek waar het hospitaal was is nu parkeerplaats en tuin.