Foto genomen te Zuiddorpe en ook vandaar uit verzonden. Locatie kan ik niet plaatsen.De Wilhelminakazerne in Zuiddorpe nog voordat de Emma kantine gebouwd was, zoals de foto hieronder duidelijk laat zien, stond deze net voor de Wilhelminakazerne.Deze kaart is verstuurd naar een bekende van de militair die gelegerd was in Zuiddorpe in de betreffende kazerne. Het betreft de Wilhelmina kazerne met op de voorgrond nog de Emma kantine zichtbaar.  De militair was ingedeeld bij 3-III-14 R.I. (Regiment Infanterie).

 

De tekst op de kaart is nogal cynisch en luidt:

"Aan de voorzijde zie je onze prachtige kazerne, ten minste een er van. Je ziet dat het niet veel moois is maar als je er binnen kijkt is het nog erger. Ik hoor zeggen dat we er Maandag ingaan. Gegroet"

 

Er waren naast de Wilhelmina kazerne nog 2 hulp kazernes te weten de Hendrik kazerne gesitueerd in de Marcussstraat en de Juliana kazerne op het Gaaiveld waar nu de oude brandweerkazerne is gesitueerd.

 

 

 

Het huis wat achter de kazerne en de kantine stond en te zien is op de kaart is er nog steeds en is nog duidelijk te herkennen.

De kazerne stond op het dorpsplein tegenover het restaurant "" Onder de Linden".