Foto genomen in of rondom Vlissingen. Helaas geen verdere info over de locatie of wie het betreffen. Foto is uitgegeven door de fotograaf Kuis L.F. die toen zijn zaak had op de Dert. Nieuwendyk 31, 33 te Vlissingen.Kaart verstuurd door de Vliegenier J. Goedhart. Vliegenier op de Mijnenlegger "Triton". Ik vermoed dat dit dezelfde vliegenier J.F.L. Goedhart is die op 21 September 1922 is omgekomen bij een vliegongeval met een Fokker C-I, F3. Die persoon had de rang van Luitenant ter Zee 1ste Klasse. De "Triton" werd gebouwd in 1906 en in Oktober 1914 van een stoomtrawler omgebouwd tot een mijnenlegger. De "Triton" heeft tijdens de oorlog 5 mensen verloren. Hieronder het stukje uit het Nieuwsblad van Friesland: Hepkema's Courant 23 Januari 1915.

 

 

Stukje van het ongeluk in de Prins.Zeer interessante foto van 2 Russische militairen die in Vlissingen gefotografeerd zijn. Deze 2 mannen waren 2 van de vele duizenden die door de Duitsers werden geïnterneerd en werden ingezet als dwangarbeiders. Ze zijn volledig te voet vanuit Arras (Frankrijk) naar Nederland gevlucht.

Tekst op de achterzijde luid:

 

Deze twee mannen zijn Russische matrozen. Ze zijn uit Duitse gevangenschap ontvlucht uit een kamp in Arras (Frankrijk) en in 21 dagen tijd naar Holland gelopen met behulp van een stukje wereldkaart en een kompas. Terwijl ze door een gat te graven onder de elektrische draad (tussen Nederland en België) waren door gekropen. Ze werden op 1 November 1916 door mij naar het Russische consulaat in Rotterdam gebracht. Vlissingen 2 November 1916. Sergeant van Woerden 3-IX-25 Res, Regt..

 

Ik mag aannemen dat de militair in het midden de desbetreffende Sergeant is.Het militair tehuis in Vlissingen was tot 1921 gevestigd in het straatje De Kromme Elleboog.